SAYFALAR

14 Aralık 2015 Pazartesi

ADİL KULLANIM KOTASINI İSTEMİYORUZ!

   Merhaba arkadaşlar, yazımın içeriği başlıktan da belli olduğu gibi AKK ile ilgili, son yıllarda diziler, filmler,vine,snapchat,instagram,twitter,facebook,scorp,periscope o kadar yaygınlaştı ki hepsini izlemeye bakmaya vakit yetmiyor, insanlar zevk aldığı şeylerden de asla vazgeçemiyor. TTNET,SUPERONLİNE,VODAFONE,AVEA,TURKCELL vs. fark etmiyor hangi internet sunucusu ay sonunu getirebiliyor ki? Son yıllarda yoğun bir şekilde insanlar Adil Kullanım Kotasına Hayır! diyebiliyor, aslında demek çok da bir şeyi ifade etmiyor, çünkü bizlerin isyan etmesi yöneticilerin ceoların kar etmesinin önüne geçmiyor ne yazık ki. Hemen hemen herkesin ele aldığı bu konuda benim de sıkıntılarım büyük ve bundan dolayı "ADİL KULLANIM KOTASINI İSTEMİYORUZ" adlı yazıyı sizinle paylaşmak istedim.


  Günümüzde kullanılan internetlerin hemen hemen hepsi aynı sıkıntıyı barındırıyor. Türkiye de kullanılacak internet ne yazık ki yok. Gelişmişlikten bahsediliyor fakat 3g, 4g, 4,5g hatta 5g teknolojisi varmış, 80 milyon kişilik ülkede kaç kişi 3g hızında olması gereken 3g hızında kullanabiliyor ki? Adsl modemlerinde 8 mbps diyorlar 7 mbps olmuyor, 16 mbps diyorlar 14 olmuyor ki ilk önce yeteri hıza ulaşalım, mesele 8 mbps ya da 16 mbps olup olmaması değil sözleşmede 16 mbps yazarken neden belli bir süreden sonra 16 mbps olarak kullanamıyorum!
  İnsanların daha çok para kazanma hırsı uğruna Adil Kullanım Kotası konuluyor, 50gb 50tl, 75gb 75tl, 100gb 100tl vb. fiyatlandırma yapılıyor, genel olarak da  ücret olarak en makul olanları seçiyoruz haliyle, 50gb kotalı bir internet 10-15 gün olmadan kota doluyor zaten anlamıyorsunuz ki hiçbir şey kota anında doluyor. Günümüzdeki teknoloji gelişmiş durumda ve halen de gelişmekte, bununla beraber internette de paylaşılan dosyaların veri boyutları ve videoların kaliteleri zamanla artmakta 2k, 4k derken aldı başını gidiyor. Bu devirde oyun hastası gençlerin oynadığı oyunu indirmesi işkence iken indirdik ten sonra oynaması da ayrı bir dert oluyor ve bu kadar gelişmiş bir teknolojinin önüne bir set koymak herkesin canını sıkıyor.

  21.yy da bile hala alt yapı sorunu diyebiliyorlar ve 4g-4.5g durumlar televizyonda övülerek anlatılıyor.Fibere geçilmiş 4,5 g miş birileri geçiyor takılıyor ama ben henüz çözemedim kim o geçiş yapanlar ya da nereler?  Adil Kullanım Kotası olmayan günler dileğiyle, iyi akşamlar.

1 yorum:
Write yorum
  1. Hiç sevmediğim şey adil kullanım kotası. 100 gb bizimki ama 2 günde doluyor. Steam in yüzünden :)

    YanıtlaSil