SAYFALAR

10 Ağustos 2015 Pazartesi

KAN BAĞIŞI! CAN BAĞIŞI!

     Hiç acil kan bağışına  ihtiyaç duydunuz mu?Siz ya da ailenizden biri veya yakın bir komşunuz,arkadaşınız? Biz insanlar olarak biyolojik varlıklarız ve vücudumuz biz düzen içinde devam ediyor fakat bazen aksilikler olabiliyor.Bazı sorunlardan ilaçlarla kurtulabiliyoruz fakat bazı sorunlar çözümü için ilaçlar yeterli olmuyor.Bu sorunlardan biri bazıları da hastalık,kazalar sonucunda acil gereksinim duyulan kan ihtiyacı.İlk düşüncemiz "Kan acil değil,sürekli ihtiyaçtır."Kan üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı sağlıklı kan bağışcılarıdır.


    

     Her yıl binlerce insan kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor.Ülkemizde düzenli kan bağışcısı sayısı çok az.18 yaşına giren herkes,gönüllü kan bağışcısı olabilir.İlk kan bağışımı mayıs ayında gerçekleştirdim.Kan bağışımdan 1.5 ay gibi bir zaman sonra "Bağışladığınız kan ihtiyaç sahibine ulaşmıştır,3 kişiye hayat,doğaya ise 1 fidan armağan ettiniz" şeklinde mesaj geldi ve bu mesajı görünce mutlu oldum.Yaptığım bağış yerine ulaşmıştı ve birilerine yardımım dokunmuştu.


    Geçen günlerde tekrardan Kızılay'dan mesaj geldi ve kan bağışımın üzerinden 3 ay geçtiğini belirten mesaj geldi,en kısa sürede tekrardan kan bağışı yapacağım.Belki tüm dünyayı kurtamayız ama bir can kurtabiliriz.Önemli bir hastalığınız yoksa sizde gönüllü kan bağışcısı olunuz. http://www.kanver.org/ adresinden bağış noktaları veya aklınıza takılan konular hakkında bilgi alabilirsiniz.



    Çevrenizde ki insanları da kan vermeleri konusunda destek olmaları için bilgilendiriniz.Hayatta hiç bir zaman ne olacağı belli olmadığı için,acil kan ihtiyacı olan kişi biz ya da ailemizin bir bireyi olabilir.Kan vermek,kan hücrelerinin yenilenmesi sağladığı için yararları da çok fazladır.KAN VER! CAN VER!



Hiç yorum yok:
Write yorum